mandag 25. mars 2013

PÅSKERUNDSTYKKER

Jeg var oppe rundt kl 8 i dagtidlig og tenkte at det kanskje hadde vært godt med rundstykker til frokost. Surfet på nettet og fant en oppskrift. Så var det bare å starte.

Problemet er at jeg sjeldent klarer å holde meg til oppskrifter...så da ble mine rundstykker LITT endret ifra orginalen :) Ble dere inspirert til å lage rundstykker, så får dere her begge oppskriftene.

Den originale har jeg ikke prøvd, men den jeg laget ble mega god :) 

ANBEFALES PÅ DET STERKESTE! 



 EMBLAS  PÅSKE RUNDSTYKKER:
(ca 30 stk)

500 g hvetemel
500 g sammalt hvete (eller annen grovt mel)
100 g margarin
50 g gjær (3 stk poser med tørrgjær)
4 dl vann
3 dl melk
2 ts salt
2 ts sirup
3 store gulerøtter
1 boks fetaost (sånn kompakt i pappboks)
1/2 boks rømme
ca 2 dl havregryn (jeg bare drysset over, så litt usikker på riktig mengde)


SLIK GJØR DU:
1. Sett ovnen på 250 grader.

2. Bland alt det tørre.

3. Smelt smøret. Bland vann og melk og varm væsken til 37 grader. Bland med smøret.  Rør gjæren godt inn i væsken.

4. Jeg tilsatte sirup, da jeg ikke hadde sukker i hus og når jeg først var i gang med å endre oppskrifta fant jeg ut at jeg skulle titte i kjøleskapet hva vi hadde der. Der fant jeg en halv boks rømme (økologisk lettrømme) og en pakke fetaost. Jeg fant også gulerøtter - det er jo påsketider og da er jo fargen gul, så jeg tok med de også.

5. Jeg helte i rømmen

6. Smuldret opp fetaosten opp i deigen

7. Raspet gulerøttene og helte i deigen

8. Deretter kompanserte jeg med litt havregryn til deigen så fin ut

9. Hevet i 30 min. Trillet ut og etterhevet ca 30 min (du ser når de begynner å bli større).

10. Penslet med vann, for å få en sprø skorpe

Stekte på 250 grader i 12-15min. 
 

 Å der sto dattra i huset opp...så da er det frokosttid :)






ORGINAL OPPSKRIFT HALVGROVE RUNDSTYKKER:
(ca 30 stk)

500 g hvetemel
500 g sammalt hvete (eller annen grovt mel)
100 g margarin
50 g gjær (3 stk poser med tørrgjær)
4 dl vann
3 dl melk
2 ts salt
2 ts sukker


SLIK GJØR DU:
1. Sett ovnen på 250 grader.

2. Bland alt det tørre.

3. Smelt smøret. Bland vann og melk og varm væsken til 37 grader. Bland med smøret.  Rør gjæren godt inn i væsken.

4. Heves i 15 min. Trilles ut og etterheves ca 30 min (du ser når de begynner å bli større). P.s. Jeg droppet etterheving på de første pga tiden, gikk fint det!

5. Pensles med vispet egg og du kan strø på sesamfrø el. lignende.

Stekes på 250 grader i 12-15min. 










2 kommentarer:

  1. Hei!

    Så fin blogg du har :-)
    Tusen takk for at du var med på årets påskehopp i poppybloggen:-) Nå er vinneren kåret, hopp innom for å se om du er den heldige vinneren!

    Kreativ hilsen og fortsatt god påske fra Vibeke

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk Vibeke :)

      Vaqr morsomt å prøve noe nytt :)

      Slett

Det er koselig om du legger igjen noen ord når du er innom bloggen min :) Velkommen tilbake :)